Eetplezier en beweegkriebels

Als ouder wil je uiteraard graag dat je kind zich gezond ontwikkeld en is jou rol uiterst belangrijk om je kind een gezonde en actieve leefstijl aan te leren. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Als het niet allemaal gaat zoals het ‘in de boekjes staat’ kun je als ouder het gevoel hebben dat je faalt. Maar wees gerust; vaak zijn het net even een paar handvatten en tips die voor oplossingen kunnen zorgen. Want jij als ouder voelt het beste aan wat goed is voor je kind. Het doel van deze workshop is dan ook om het gevoel van jou eigen effectiviteit in de opvoeding te versterken. Om te ontdekken welke opvoedstijl het beste bij jullie past, waar je je goed bij voelt en om je te helpen om je kind(eren) een gezonde leefstijl eigen te laten maken.

De workshop is ontwikkeld door het Voedingscentrum en heeft een positieve insteek. Ouders die de workshop hebben gevolgd, zijn zich bewust van wat ze al goed doen. En ze hebben ideeën opgedaan hoe ze de eetmomenten met kleine aanpassingen thuis leuker en makkelijker kunnen laten verlopen en hun kinderen meer kunnen laten bewegen en gezond kunnen laten eten. Met bewustwording en enkele tips kan heel wat worden bereikt.

Onderwerpen die aan bod komen:

– Omgaan met strijd aan tafel
–  Lekker spelen en bewegen
– Hoe geef je het goede voorbeeld?
– Belonen zonder snoep of frisdrank
– Omgaan met tv en computer
– Tips voor een actieve dag

Een leuke, leerzame workshop die ouders écht handvatten geeft om direct te kunnen gebruiken. Onder begeleiding van een (kinder)diëtiste/(kinder)coach en ondersteund door filmmateriaal. Inclusief thee of koffie en lekkere en gezonde hapjes ter inspiratie.

Heb je interesse in deze workshop en/of wanneer deze gegeven gaat worden? Vul dan even het contactformulier in, dan vertel ik er graag meer over.

Please follow and like us:
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *