KwebbelKids

Vanaf zaterdag 18 mei zal er worden gestart met KwebbelKids; een nieuwe training voor kinderen die het lastig vinden om van zich te laten horen binnen een groep, die erg verlegen zijn, nieuwe situaties heel spannend vinden en weinig uit zichzelf vertellen. Ze durven bijvoorbeeld vaak geen vragen te stellen aan de juf, of iets te lenen bij een buurvrouw. Ook in het contact met andere kinderen kunnen ze belemmerd zijn, omdat ze bijvoorbeeld niet bij een ander durven te spelen, zich snel onzeker voelen, en bang zijn dat een ander hen vreemd of gek vindt. Deze kinderen geven vaak de voorkeur aan de veiligheid van kleine, vertrouwde omgevingen. Als je ze in nieuwe, overweldigende omgevingen werpt, zullen ze zich hoogstwaarschijnlijk afsluiten. De sessies van KwebbelKids vinden daarom plaats met een klein groepje van maximaal 6 kinderen die allemaal moeite hebben met het laten horen van zichzelf. Het is veel makkelijker voor verlegen kinderen om nieuwe kinderen te benaderen en verbinding te maken wanneer ze zich in kleine, intieme groepen bevinden met kinderen die te maken hebben met hetzelfde probleem. Juist omdat de drempel in deze groep lager is om te praten is dit een uitstekend moment om te oefenen met het ‘kwebbelen’ en een stuk zelfvertrouwen daarin op te kunnen bouwen. De kinderen kunnen in alle rust wennen aan elkaar en de omgeving en ik help ze spelenderwijs en met oefeningen om te durven zeggen/vragen wat ze willen en dat ze net wat steviger in hun schoenen komen te staan.

Wanneer6 x zaterdag, start op 18 mei* 13:00 – 14:15 uur
6 x woensdag, start op 22 mei* 15:15 – 16:30 uur
LocatieZaterdag: Hageland 5, Hedel
Woensdag: Maijweg 31a, ‘s-Hertogenbosch
Tarief€ 90,- totaal voor 6 trainingen van 75 minuten
* Gaat door bij minimaal 4 deelnemers.
** Bij tussentijdse start worden de gemiste lessen verrekend.

Denkt u dat Kwebbelkids echt iets is voor uw kind of zou u wat meer informatie willen krijgen? Neem dan even contact op of schrijf je in.

Please follow and like us:
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *