Over mij

Mijn naam is Simone van der Blom (1983). Ik ben trotse moeder van mijn dochtertje van 5 en werk met veel plezier in mijn praktijk. Ik heb een grote drive om met kinderen en jongeren te werken. De veerkracht, puurheid en de diversiteit die een kind in zich heeft vind ik fantastisch. Mijn enthousiasme voor het werken met kinderen is al gestart tijdens mijn stageperiode als student diëtiste bij verschillende kind gerelateerde instanties. Daar heb ik geleerd en ervaren hoe dankbaar het kan zijn om kinderen te helpen, op wat voor manier dan ook. Er is niets zo mooi dan een kind dat weer een lach op zijn gezicht kan toveren. Daar een stukje aan bij kunnen dragen vind ik een groot geschenk.

Toch heeft het even geduurd voordat ik daar echt mijn werk van heb kunnen maken. Na mijn afstuderen aan de HAN in Nijmegen heb ik eerst een aantal jaren gewerkt als diëtist en later als teamleider binnen de wereld van onderzoek- en kwaliteit van voedingsmiddelen. Ik begon echter het contact met cliënten te missen en ook de geboorte van mijn dochter zorgde ervoor dat ik weer mijn hart wilde gaan volgen. Ik ben mij verder gaan specialiseren in kindervoeding en ben uiteindelijk mijn eigen praktijk gestart. Wat ik vaak signaleerde was dat het regelmatig voorkomt dat met kinderen die eet- of gewichtsproblemen hebben, meer aan de hand is. Omdat ik daar wat mee wilde doen ben ik de opleiding tot Kindercoach gaan doen. Tijdens deze opleiding viel voor mij alles op zijn plek; dit is wat ik wil doen en waar ik goed in ben. Het geeft mij veel voldoening om te zien hoe kinderen opbloeien en weer kunnen zijn wie ze zijn! Want daar draait het toch allemaal om. Voor ieder kind is het belangrijk dat het gelukkig is en gewaardeerd wordt.

Waar word ik zelf gelukkig van?

Geluk zit voor mij in de kleine dingen; het ontspannen gezichtje van mijn dochtertje als ze lekker ligt te slapen, de zon die begint te schijnen nèt als ik ga hardlopen, lieve mensen om me heen, lekker eten, bloemetjes, dansen, picknicken, een zandkasteel bouwen, op de bank met een dekentje en een mooie serie, muziek luisteren of naar een concert gaan, iets nieuws leren, een kindje dat de slappe lach heeft en zo kan ik nog wel even doorgaan. Verder ben ik trots op mijn ondernemerschap en de flexibiliteit en vrijheid die dat met zich meebrengt. Ik hoop dit nog heel lang te mogen doen en heel veel smoeltjes te kunnen zien glimlachen.

Dit zijn de woorden die opkwamen bij mijn medestudenten van de opleiding Kindercoach als ze aan mij dachten: